NOVINKY

08.02.2012 15:09

MAGNET KOLA V HOSTINNÉM, NEUVĚŘITELNÁ PŘESTŘELKA V RUDNÍKU

Skupina B PROMEPRO IT 1. B třídy se odehrála v sobotu třikrát, v neděli hostí Mladé Buky "dělostřelce" z Police nad Metují.

Samozřejmě magnetem kola byl zápas Tatran Hostinné - Dolní Kalná. Byli jsme zvědavi, kolik diváků si najde cestu do hlediště tohoto derby. Našlo si jich 250, z toho zhruba 60 z Kalné. Tatran nakonec vyhrál 3:1 (Nossek, Valeš, Rodr - Najman) a vše rozhodla 84. minuta, kdy situaci před brankou hostů posoudil asistent Bouz jako míč celým objemem za čarou a na jeho pokyn hlavní rozhodčí branku uznal. Z klubka protestujících hráčů Kalné dostal červenou kartu brankář Porkert a bylo po zápase. Tomáš Navrátil z Dolní Kalné konstatoval: "Hostující diváci, a že jich bylo minimálně šedesát, nenechávají na rozhodčích niť suchou, domácí jen nevěřícně kroutí rameny, jak přišli k výhře. Opět se bozhužel potvrdila slova mého trenérského kolegy, že největší slabinou českého fotbalu jsou rozhodčí."

Sedmý Hronov uvítá třetí céčko Trutnova. Povinnost svěřenců trenéra Zdeňka Samka byla jasná - měli by vyhrát. Tři dosavadní body nejsou mnoho a domácí porážka se Žacléří musí bolet. Hronovu v zápase, ve kterém padly dvě červené karty, přálo doslova štěstí v závěru, Štavík v nastaveném čase upravil na 2:1. I tady vedoucí hostů Kulda vyslovil velkou nespokojenost s hlavním rozhodčím: "Kdo zde nebyl, tak neuvěří, co se odehrálo ve druhé půli!".

Po výbuchu v Polici hostil Rudník vedoucí Baník Žacléř. Diváci v Rudníku chodí a věřili jsme, že i avizované pěkné počasí přispěje k dobré návštěvě a že domácí příznivci na svůj tým po desítce nezanevřeli. Do poločasu určitě ne, Rudník vedl 4:0 a hosté měli od 38. minuty vyloučeného Skálu. Pokud by někdo na Žacléř sázel v tuto chvíli, byl by označen minimálně za nositele fantazie. Přesto se stalo, Baník v druhé půli vyrovnal v deseti na 4:4 (86. Ondráško) a penaltový rozstřel vyhrál. V tomto směru se opět potvrdilo "fotbal nemá logiku".

V neděli se v Mladých Bukách hraje již od 16,00, Police nad Metují se střelecky pochlapila a uvidíme, jestli střelecká muška vydrží i u soupeře
.