SOBOTNÍ ČTYŘBOJ SKUPINY B, POLICE OPĚT STŘELECKY POTENTNÍ

15.09.2014 10:25

Skupina B PROMEPRO IT 1. B třídy se odehrála v sobotu čtyřikrát, vždy od 17,00. Police s 18 brankami ze dvou zápasů jela na umělku do Trutnova. Dolní Kalná hostila Rudník.

Na umělé trávě v Trutnově se odehrál zápas céčka metropole Krkonoš s týmem Police. Z hostů šla hrůza, ve dvou posledních duelech dali 18 (!!!) branek a byli již druzí. Do poločasu se v Trutnově odehrávala exhibice polických fotbalistů, kteří vedli do přestávky již 5:0 (Hauk 2, Mucha, Šnábl, Klapkovský). Domácí hráči to nezabalili a hodně zápas zdramatizovali, nakonec snížili na konečných 3:5 (Klossowski, Wimmer, Nývlt). Domácí kouč Kalhous k zápasu řekl: "První poločas byl z naší strany hrůzostrašný, hostům jsme věnovali na zlatém podnose 4 góly z pěti. Po změně stran jsme vstřelili 3 branky a tajně doufali ve zvrat, bohužel ten se i přes velkou snahu nekonal, kluky však za druhou pětačtyřicetiminutovku musím pochválit."

Třetí Dolní Kalná uvítala nečekaně poslední Rudník. Malé derby mohlo ještě více roztrhnout tabulku. Kalné chyběl brankář Porkert vyloučený v Hostinném, kde kalenští cítili velkou křivdu a jméno rozhodčího Bouze je bude ještě dlouho strašit.
Domácí potvrdili svou ofenzívní sílu a Rudník poslali domů s porážkou 6:2 (J. Jiřička 3, Najman, Navrátil ml. a O. Šimůnek - Novák, Čáp). Hosté ztrácejí na postupové místo 5 bodů. Zápas se stal dramatem pro domácího gólmana T. Navrátila staršího, jehož pád přes hráče hostí vypadal hrůzostrašně, ale naštěstí vše dopadlo v rámci možností dobře.


Vedoucí Baník Žacléř ukázal svůj areál týmu Mladých Buků. Trenér hostů Zieris nenechal na řadě svěřenců, kteří se na fotbal doslova vyflákli v minulém kole, niť suchou, takže jsme čekali, zda kritika zabrala. Domácí byli zatím v pohodě, v Rudníku předvedli malý zázrak a určitě nechtěli první místo opustit.
Výhra 1:0 (branka Martin Skála) nakonec domácí Baník udržela na vedoucím místě skupiny, ale hosté tentokrát zanechali výborný dojem. Trenér Žacléře Vlastimil Honek: "Nastoupili jsme v oslabené sestavě, to však neomlouvá náš velmi podprůměrný výkon. První poločas to ještě šlo a utkání by vypadalo asi jinak, kdybychom pojistili vedení druhou brankou. Druhou půli soupeř vycítil šanci, přehrával nás a tři body jsme získali pouze zásluhou mladobucké střelecké nemohoucnosti a téměř bezchybného výkonu gólmana Volhejna. Prohra je pro hosty krutá."


AFK Hronov uvítal v sobotu Hostinné, věřili jsme, že na zápas přijde více diváků než minule hronovští uvedli. Hostitelé nakonec vyhráli 2:0 (Křeček, Valtera) a poskočili na čtvrté místo. O něj se svede velká mela, vedoucí trojka trochu unikla. Komentář trenéra Hronova Zdeňka Samka: "Po nervozním začátku, kdy po likvidačním zákroku musel odstoupit náš hráč, jsme měli převahu, kterou jsme v závěru poločasu využili ke vstřelení dvou gólů. Dalším brankám zabránil výborný výkon hostujícího brankáře."