Web Police n/Metují

10.11.2014 14:32

Poslední zápas podzimu = prohra.

sobota 8. listopadu 2014
Žacléř – Police nad Metují 3:2 (2:1)
Branky:Bergman, Švorčík
Předpokládaná sestava:Kučera, Kollert J., Šnábl, Hauschke, Sivak, Riegr, Klapkovský, Nožka, Mucha Josef, Bergman, Mucha Tomáš.
Náhradníci: Švorčík, Mžourek, Čermák, Hauk, Lorenc, Fatura. Poslední zápas sezóny a konec jedné části 1B. třídy se nám moc nepovedl. První poločas jsme se jako tradičně pomalu rozjížděli a domácí lépe kombinovali a měli míč častěji na kopačkách. 25 min. taháme za kratší konec, až přichází ojedinělý protiútok a rohový kop, který zahrává Klapkovský přesně na hlavu Bergmana a ten hlavou proměňuje. Nespravedlivě se ujímáme vedení a trochu se lepší i naše hra. Domácí vyrovnávají také

po rohovém kopu, když odražený míč po rohovém kopu vrací obránce do vápna a tam si míč zpracovává útočník a prostřeluje Kučeru. Je vyrovnáno, ale to ještě není vše a do čšatny dostáváme dárek v podobě druhého gólu a opět po standardní situaci, kdy míč Kučera vyráží pouze před sebe a pohotově doráží útočník domácích (2:1).
Druhý poločas věnujeme útočení a domácí se pouze brání. Naše šance postupně přicházejí, ale nedokážeme je využít. Žacléř hraje dosti od podlahy a prohráváme souboje a pokud zahráváme přímé kopy, pak většinou z toho nic není. Stále se hraje na polovině domácích a vyrovnání zařídí po centru Klapkovského přiklepnutí Lorence do prázdné branky Švorčík. Na hře nic nechceme měnit a máme stále převahu, ale bez gólového efektu. Zde bych chtěl zmínit surový faul, který předvedl domácí stopér, který zastavil Klapkovského direktem, ale bohužel rozhodčí Jehlička je benevolentní nebo se bojí 10 místních řváčů a dává mu pouze žlutou kartu. Možná, kdyby takovou dostal on, pak by přehodnotil svůj verdikt a tasil by červenou. Ale jinak si na rozhodčího nestěžuji měl to celkem těžké, poměr faulů 45:30 pro domácí. Domácímu stopéru bych chtěl poradit, že měl dost kliku, protože pokud bude v tomto trendu pokračovat pak přivodí nějakému protihráči nějaké vážné zranění (zlomeninu) a ten to klidně může dát k šetření jako ublížení na zdraví!!!
Rozhodnutí přinese střídající hráč, kterého necháme na velkém vápně kličkovat a vystřelit utěšenou střelou k tyči dostává do vedení domácí. Tak jak nespravedlivě jsme se dostali do vedení my, tak se nyní ujímá vedení Baník, ale tak to ve fotbale chodí. Nám se podaří ještě dva velmi dobré útoky, ale Švorčík a Tomáš Mucha ve svých šancích neproměňují a tak poslední zápas sezóny odcházíme poraženi.

Kamil Švorčík
bejvalej záložník