Už nedělá ani sekretáře. Pilný byl po opilecké aféře zbaven členství ve FAČR, až teď skončil úplně

31.01.2017 14:38
Marek Pilný, který byl za podnapilost při výkonu práce ligového rozhodčího vyloučen z řad fotbalové asociace, už byl odstraněn i z pozice sekretáře okresního svazu.

Praha – V květnu se stal Marek Pilný na pár dní hvězdou všech zpravodajských relací. Coby čtvrtý sudí ligového duelu Příbram–Slavia se v televizním přenosu pohyboval podél postranní čáry natolik komicky, že bylo zjevné, že je zcela namol. A nebyl v tom sám, brankový sudí Jiří Jech tehdy dokonce močil v průběhu zápasu u tyče.Ostuda z toho byla veliká a výkonný výbor Fotbalové asociace ČR rozhodl o nejpřísnějším možném způsobu potrestání. Pilný i Jech byli zbaveni členství ve FAČR. Jak vyšlo najevo koncem října, Pilný navzdory tomu nadále pracoval na Okresním fotbalovém svazu v Trutnově v roli sekretáře, další podrobnosti najdete v přiloženém odkazu (nebo zde).

Už nepracuje. "Ocitl jsem se pod takovým tlakem představitelů Fotbalové asociace ČR, že jsem teď náš okresní výbor obvolal a přijali jsme usnesení, že Marek Pilný v roli našeho sekretáře končí. Víc bych to nekomentoval. Jestli třeba bude ještě nějaký čas zaučovat sekretáře nového, to teď neřeším," řekl Jaroslav Havlina, předseda trutnovského OFS, aktuálně nejvýše postavený fotbalový funkcionář na okrese.V době, kdy Pilný absolvoval své opilecké extempore, měl jakožto věrný přívrženec českého místopředsedy FAČR Romana Berbra našlápnuto k velké kariéře. Kromě toho, že se vyskytoval na listině rozhodčích pro profesionální soutěže, působil zároveň jako místopředseda Královéhradeckého KFS a předseda OFS v Trutnově.